Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Οι δύο βασικοί τρόποι αγορών στο Ebay.

Στο eBay μπορείτε να αγοράσετε ένα προϊόν με δύο βασικούς διαφορετικούς τρόπους.
  1. Με πλειοδοσία σε πλειστηριασμό (place bid)


  2. Με άμεση αγορά του προϊόντος (Buy it now)


    Με πλειοδοσία σε πλειστηριασμό (place bid)

    Ως αγοραστής, αυτά είναι τα βασικά για το πώς οι δημοπρασίες λειτουργούν:
    Ψάξτε ή κοιτάξτε γενικά για να βρείτε ένα προϊόν που ενδιαφέρεστε για την αγορά του. Ξανακοιτάξτε ολόκληρη τη λίστα των σχετικών προϊόντων και αποφασίστε εάν θέλετε να πλειοδοτήσετε εν τέλει στην δημοπρασία αυτού του προϊόντος.

    Μερικά πράγματα που πρέπει να σημειώσετε είναι:
    · Τον χρόνο πού λήγει (πάντα στον χρόνο Ειρηνικού).
    · Πόσες προσφορές έχουν τοποθετηθεί ήδη.
    · Ποσό της τρέχουσας υψηλότερης προσφοράς.
    · Η περιγραφή (και ενδεχομένως εικόνα) του προϊόντος.
    · Μέθοδοι πληρωμής και έξοδα αποστολής.

    Εισάγετε την προσφορά σας με το υψηλότερο ποσό που θα ήσαστε πρόθυμοι να πληρώσετε για το προϊόν. Το eBay θα αυξήσει αυτόματα την προσφορά σας μόνο όσο απαιτείται για για να παραμείνετε ο υψηλότερος πλειοδότης. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κερδίσετε ένα προϊόν για λιγότερο από τη μέγιστη προσφορά σας, αλλά μπορείτε επίσης να χάσετε (outbid) εάν κάποιος άλλος εισάγει μια υψηλότερη μέγιστη προσφορά. (Αυτό το αυτόματο σύστημα δεν ισχύει για τις πολλαπλάσιες δημοπρασίες προϊόντων).
    Κάθε προσφορά που τοποθετείτε είναι μια δεσμευτική σύμβαση αγοράς. Όλες οι προσφορές είναι ενεργές έως ότου τελειώσει η δημοπρασία. Εάν είστε ο υψηλότερος πλειοδότης όταν τελειώνει η δημοπρασία, κερδίζετε τη δημοπρασία. Σαν νικητής, υποχρεούστε να αγοράσετε το προϊόν με την τελική τιμή νίκης.

    Η άμεση αγορά (Buy it now)

    Η άμεση αγορά (Buy it now) είναι ο απλούστερος τρόπος να αγοράσετε στο eBay. Σας επιτρέπει να αγοράσετε ένα προϊόν όταν το θέλετε, σε μια καθορισμένη τιμή.
    Όταν βλέπετε το Buy it now σε ένα προϊόν, ο πωλητής σας δίνει την ευκαιρία να αγοράσετε το προϊόν αμέσως χωρίς αναμονή και η δημοπρασία να τελειώσει.

    Υπάρχουν δύο τύποι eBay καταχωρήσεων που μπορούν να έχουν Buy it now:

    1. Προϊόντα που έχουν και place a bid και Buy it now. Μπορείτε να επιλέξετε να δώσετε μια προσφορά και να πλειοδοτήσετε ή να αγοράσετε άμεσα με το Buy it now. Όταν είναι μέρος μιας δημοπρασίας, το Buy it now είναι επιλογή διαθέσιμη μόνο για έναν περιορισμένο διάστημα.

    2. Στοιχεία που έχουν Buy it now μόνο (καμία προσφορά) μπορείτε να κάνετε την αγορά σας αμέσως.

    Σημαντικό: Τα έξοδα αποστολής δεν συμπεριλαμβάνονται στην τιμή Buy it now. Μπορεί να χρειαστεί (αν δεν αναφέρετε στην καρτέλλα περιγραφής του προιόντος) να έρθετε σε επαφή με τον πωλητή για να καθορίσετε τη τελική τιμή του προϊόντος με τα μεταφορικά. Εάν ο πωλητής έχει διευκρινίσει ότι άμεση πληρωμή απαιτείται προχωρήστε στην πληρωμή του προϊόντος με το Pay now.

Δείτε δείγμα καταχώρησης