Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Πως να κάνω με ασφάλεια τις αγορές μου στο Internet;

 Ανησυχείτε για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών; Ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται σε πρόσφατο άρθρο στο capital.gr για να μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις χρυσές ευκαιρείες και προσφορές στο Ιντερνετ χωρίς φόβο και πάθος...

1. Ο καλύτερος τρόπος   για να πραγματοποιήσετε ασφαλείς αγορές στο διαδίκτυο είναι να χρησιμοποιείτε προπληρωμένη κάρτα. Οι περισσότερες τράπεζες διαθέτουν προπληρωμένες κάρτες που ο καταναλωτής τις «γεμίζει» με συγκεκριμένο ποσό και πραγματοποιεί την αγορά του, χωρίς να έχει το φόβο ότι θα πέσει θύμα ηλεκτρονικής απάτης.

2. Επίσης ο καταναλωτής μπορεί να διατηρεί δύο λογαριασμούς, έναν κύριο και έναν δευτερεύοντα στην τράπεζα του και κάθε φορά που επιθυμεί να κάνει μία ηλεκτρονική αγορά να πιστώνει τον δεύτερο λογαριασμό με συγκεκριμένο ποσό μέσω e-banking.

3. Από την πλευρά τους οι καταναλωτικές οργανώσεις συμβουλεύουν τους On line αγοραστές να ακολουθούν κάποια βήματα κάθε φορά που συναλλάσσονται στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα:

- Να επιλέγουν αξιόπιστα ηλεκτρονικά καταστήματα για τις αγορές τους. Βασικό είναι να γνωρίζουν το όνομα της εταιρείας, τη διεύθυνση και στοιχεία επικοινωνίας.

- Οι αγορές να γίνονται μέσα από ασφαλείς ιστοσελίδες, βάσει των διεθνών ηλεκτρονικών πρωτοκόλλων και πιστοποιήσεων.

- Να ενημερώνονται εκ των προτέρων για το χρόνο παράδοσης του προϊόντος και για τα έξοδα αποστολής.

- Επίσης θα πρέπει να διατηρούν όλα τα στοιχεία επικοινωνίας, σε περίπτωση που καθυστερήσει η παράδοση του προϊόντος ή υπάρξουν προβλήματα.

Τέλος θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν τα ίδια δικαιώματα όπως και όταν πραγματοποιούν αγορές σε φυσικό κατάστημα σε περίπτωση δηλαδή που το προϊόν είναι ελαττωματικό ή δεν ολοκληρωθεί η παραγγελία κλπ.




Πηγή:www.capital.gr